Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voetbalwedstrijd gestopt nadat alpaca het veld bestormt

We hebben ondertussen heel wat voetbalwedstrijden verstoord zien worden door mensen die het veld op komen rennen. Soms zijn het streakers en een andere keer is het een fan die graag met zijn idool op de foto wil. Bij een amateurwedstrijd in Engeland kwam er dit weekend een hele onverwachte gast het veld op: een alpaca. 

Voetbalwedstrijd gestopt nadat alpaca het veld bestormt

Het dier, dat overigens de naam Oscar draagt, wist de wedstrijd een kwartier lang stil te leggen. De spelers probeerden hem met wat eten van het veld te lokken, maar daar trapte hij niet in. Verder bleven ze bij de alpaca uit de buurt, omdat hij spelers van beide teams probeerde te schoppen.

Al snel bleek dat het dier uit een lokale boerderij was ontsnapt. De eigenaar werd gebeld om het probleem op te lossen. Hij wist uiteindelijk een manier te vinden om de ongenode gast van het veld te krijgen.

Mascotte

Het winnende team, Ilkley Town, gaf later aan dat ze erg blij waren met het bezoek van Oscar. Hij werd door hen verkozen tot man of the match. Bovendien denken ze erover na om een alpaca als officiële mascotte te kiezen. Oscar zelf zal de taak niet krijgen, want hij is ondertussen weer teruggekeerd naar de boerderij.

Sport
  • Still video The Guardian