doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Duits voetbalteam verliest 37-0 door social distancing

We hebben allemaal wel eens een matige wedstrijd gespeeld, maar 37-0: dat gaat wel heel ver. Dit was de uitslag bij SG Ripdorf, dat verloor van SV Holdenstedt II. De spelers van Holdenstedt hadden eerder tegen een team gespeeld waarvan bleek dat er een speler positief getest was voor het coronavirus. De oplossing van Ripdorf: social distancing.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Duits voetbalteam verliest 37-0 door social distancing

Het leek een normale wedstrijd te worden, tot de aftrap. Direct na de opening gaven de spelers van Ripdorf de bal aan de tegenstander en liepen ze van het veld af. Ze wilden hun gezondheid niet riskeren, blijkt uit een interview met ESPN. De scheidsrechter was het er niet mee eens. Hij beschuldigde de spelers van onsportief gedrag en zei dat ze de wedstrijd moesten uitspelen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Oplossing

De spelers van Ripdorf kozen meteen een nieuwe manier om de mogelijk besmette spelers te ontwijken. De rest van de wedstrijd hielden ze twee meter afstand van hun tegenstanders. Niemand ging duels aan, dus Holdenstedt had vrij spel. Ook speelde Ripdorf maar met zeven man, het minimum aantal spelers om een wedstrijd legaal door te laten gaan.

Het eindresultaat: 37-0 verloren. Overigens bleek na de wedstrijd dat geen enkele speler van de tegenstander positief testte op het virus. Het hele spektakel was dus nergens voor nodig geweest.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws