doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Breaking Bad: Japanse leraar laat leerlingen XTC produceren

Elke zaterdag delen we een internetklassieker, een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is. Met vandaag, uit april van 2019, een docent scheikunde die zijn leerlingen een unieke opdracht geeft.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Breaking Bad: Japanse leraar laat leerlingen XTC produceren

XTC

Een Japanse hoogleraar kan tot tien jaar gevangenisstraf krijgen nadat hij in 2013 zijn studenten les heeft gegeven in het maken van XTC, meldt The Guardian.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De 61-jarige hoogleraar in Farmaceutische Wetenschappen heeft veel overeenkomsten met die van het tv-personage Walter White. In de populaire hitreeks Breaking Bad is te zien hoe de terminaal zieke scheikundeleraar Crystal Meth (methamfetamine) gaat produceren met de hulp van zijn ex-leerling.

Drugs educatie

De Japanse professor vertelt naar eigen zeggen dat hij het 'onderwijs' van zijn studenten in de farmaceutische wetenschappen wilde bevorderen. Het wordt vermoed dat de drugs met de werkzame stof MDMA met 11 leerlingen is geproduceerd. De ecstasy die werd geproduceerd is niet gevonden en is "waarschijnlijk weggegooid", vertelt een anonieme bron.

Of de pupillen grote pupillen hebben gekregen van hun eigen goedje is niet bekend.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws