Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dronken automobilist vrijgesproken: zijn lichaam maakt zelf alcohol aan

Een 34-jarige man uit Huissen is vrijgesproken nadat hij was veroordeeld voor rijden onder invloed. Hij blijkt een zeldzame aandoening te hebben: het auto-brouwerijsyndroom, waardoor zijn lichaam zelf alcohol aanmaakt.

Dronken automobilist vrijgesproken: zijn lichaam maakt zelf alcohol aan

Afgelopen november werd de man aangehouden omdat hij een verkeersongeluk had veroorzaakt. In een dronken bui had hij twee tegenliggers aangereden. Na het ongeval moest de man een blaastest doen, waaruit bleek dat hij een alcoholpromillage van 2,34 in zijn bloed had, bijna vijf keer de toegestane hoeveelheid. De man zwoer echter dat hij geen druppel alcohol had gedronken.

Het klonk als een slap excuus van een bezopen automobilist, maar de Huissenaar bleek echt gelijk te hebben. Na het ongeluk ging hij voor onderzoek naar het ziekenhuis, waar duidelijk werd dat hij lijdt aan het auto-brouwerijsyndroom. Het lichaam van de chauffeur zet suiker om in alcohol.

Vrijspraak

Na het onderzoek heeft de officier van justitie vrijspraak geeist. Er is geen bewijs dat de alcohol in het bloed van de man echt veroorzaakt is door zijn ziekte. Het is dus mogelijk dat de man toch heeft gedronken voordat hij achter het stuur is gaan zitten. Wat de uitkomst ook is, de man kan in de toekomst beter oppassen dat hij naast het bier ook suiker overslaat voordat hij gaat rijden.

Bizar
  • Pexels