doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Duitser steekt eigen kak in de fik en veroorzaakt bosbrand

Elke zaterdag delen we een internetklassieker. een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is. Met vandaag, uit februari van dit jaar, je eigen kak in de fik steken met alle gevolgen van dien.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Duitser steekt eigen kak in de fik en veroorzaakt bosbrand

Slechte dag? Het kan altijd erger: je had ook de Duitser kunnen zijn die met zijn eigen kak een stuk bos in de hens heeft gezet.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Soms zie je nieuws waarvan je denkt: dit moet een grapje zijn. Zo ook dit verhaal, want het klinkt als het begin van een slechte mop: 'Er was eens een Duitser die moest heel nodig kakken...' Maar niets is minder waar: dit verhaal is echt gebeurd. Met een bosbrand tot gevolg. Op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk welteverstaan.

Tirol

De man was aan het wandelen in een gebied nabij Tirol, toen hij ineens heel nodig naar het toilet moest. Omdat het natuurlijk niet al te fris is om je uitwerpselen in de buitenlucht te laten liggen, besloot de man zijn kak in de brand te steken. Dat ging flink mis: de grond vatte vlam en ineens stond alles in de hens.

Bosbrand

Door de droge grond en de 'tondelachtige bodembedekking' (aldus de politie) sloeg het vuur snel vlam. Doordat er ook nog eens een flinke wind stond, waaide het vuur rap verder en stond er binnen no time bijna 3.000 hectare grond in de fik. Zo'n 70 brandweerlieden moesten uitrukken om de bosbrand te doven. Dat duurde enkele uren, en gelukkig raakte er niemand gewond.

Laatste nieuws