Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gerechtshof heeft geoordeeld: Wilders schuldig aan groepsbelediging 

Vandaag stond Geert Wilders terecht voor twee uitspraken die hij in 2014 deed waarmee hij aangaf 'minder Marokkanen' in Nederland te willen. Het hof oordeelde vanmiddag dat de PVV’er zich schuldig heeft gemaakt aan groepsbelediging, maar hij krijgt hiervoor geen straf opgelegd.

Gerechtshof heeft geoordeeld: Wilders schuldig aan groepsbelediging 

Geert Wilders stond vandaag terecht voor twee uitspraken uit 2014, toen zei hij bij twee gelegenheden ‘minder Marokkanen’ te willen. De eerste keer op de Haagse markt: 'Als het even kan minder Marokkanen'. De tweede keer tijdens de uitslagenavond in maart 2014. Hij vroeg de PVV-kiezers toen voor het oog van de camera of zij 'meer of minder Marokkanen' wilden, waarop zij 'minder, minder' joelden.

Vandaag oordeelde het gerechtshof of Wilders zich daarmee schuldig heeft gemaakt aan groepsbelediging en aan het aanzetten tot discriminatie. Alleen aan het eerste maakte de PVV-leider zich volgens het hof schuldig. Hij deed zijn uitspraak op 19 maart voor de camera en dit was volgens het hof een weloverwogen handeling. Een straf krijgt hij hiervoor echter niet opgelegd. Van het aanzetten tot discriminatie is Wilders vrijgesproken.

Het hof noemde de uitspraken van Wilders op zichzelf niet beledigend, maar wel in de context waarin ze zijn gedaan. Ook vond het hof dat een politicus dit soort radicale uitspraken moet kunnen doen, maar daar moeten wel grenzen aan verbonden zijn.

Sneer

Vlak voordat Wilders vanmiddag aankwam in de extra beveiligde rechtbank deelde hij op Twitter nog een sneer uit naar Marokkanen en naar minister Grapperhaus.

Nieuws
  • Still Video