doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Bieroverschot krijgt bijzonder tweede leven

Door de lockdown zitten Australische bierbrouwers Jack Cameron en Jared ‘Red’ Proudfoot met een overschot aan bier; een teveel die niet meer aan de man te slijten is en dus maar als schoonmaakmiddel moet fungeren. Alcoholrampspoed van het hoogste niveau. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Bieroverschot krijgt bijzonder tweede leven

Nachtclubs gesloten, Spanje voorlopig potdicht, altijd maar die 1,5 meter afstand moeten houden: allemaal uiteenlopende vormen van coronavirusellende. Jack Cameron en Jared ‘Red’ Proudfoot kunnen erover meepraten. Door de lockdown moesten de bierbrouwers een andere bestemming vinden voor hun goudgele pretcilinders. En een bestemming vonden ze: de waterzuiveringsinstallatie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Zuiverende werking

Het had natuurlijk altijd erger gekund. Het overschot aan Jack's en Red's geliefde Pirate Life Brewing hoefde goddank niet door het riool. De heren droegen in plaats daarvan ontelbare liters bier af aan het plaatselijke waterzuiveringsbedrijf om zo hun met passie gebrouwen drank een nuttig tweede leven te geven. Het waterzuiveringsbedrijf weet wel raad met het gerstenat en gebruikt het nu voor de zuivering van afvalwater. Blijkbaar bevordert de toevoeging van bier de vergisting en dat werkt weer groene energie op.

Tja, het blijft beter dan weggooien, al hadden wij er ook wel raad mee geweten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws