doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Vier Nederlanders voor tweede keer positief getest op corona 

In het buitenland trof het coronavirus een aantal pechvogels al voor een tweede keer. In Nederland gebeurde dit tot op heden nog niet. Het RIVM bevestigde echter dat ook in ons land mensen voor een tweede keer zijn besmet.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Vier Nederlanders voor tweede keer positief getest op corona 

Tot voor kort raakten mensen in Nederland nog niet eerder voor een tweede keer besmet met het coronavirus. Na berichtgeving van Business Insider meldde het RIVM echter dat er in Nederland zeker vier mensen opnieuw zijn besmet met corona.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De eerste persoon die voor een tweede keer positief testte op corona is een 60-jarige met een al verminderde weerstand. Ook de andere pechvogels blijken boven de 60 jaar oud te zijn. Bij een van hen zat er slechts een paar dagen tussen de positieve tests en bij de anderen zaten er maximaal een paar maanden tussen.

Geen zorgen

Uit onderzoek bleek dat de personen besmet raakten met twee verschillende infecties met net een andere vingerafdruk, zo berichtte Business Insider. Klinkt onrustbarend, al maakt viroloog Marion Koopmans van het Erasmus MC zich er geen zorgen over. De meeste mensen die besmet raken, maken volgens Koopmans duidelijk antistoffen en cellen aan die bescherming bieden bij een eventuele nieuwe infectie, zo verklaarde ze tegenover RTL nieuws.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws