doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Massa is Kassa Peter Gillis: 'De Quote is mijn bijbel'

In de nieuwe realityserie van SBS6 Familie Gillis: Massa is Kassa maken we kennis met de Brabantse selfmade miljonair Peter Gillis: een man met drie kinderen, tien vakantieparken en een dertig jaar jongere vriendin. Wij belden hem even op.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Massa is Kassa Peter Gillis: 'De Quote is mijn bijbel'

Zijn jullie de nieuwe Meilandjes of de nieuwe Scheetjes?

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

“Ach jongen, daar ben ik toch helemaal niet mee bezig? Wij zijn de familie Gillis. Gewoon een hardwerkende recht voor z’n raap-familie. Anders niks. Het enige wat ik weet is dat John de Mol hoogstpersoonlijk naar een proefuitzending van Massa is Kassa heeft gekeken en het goed vond, dus dan zal het wel. Ik heb daar geen verstand van, maar John de Mol is niet gek, lijkt mij.”

Wat dacht je toen ze je vroegen voor een realityserie?

“Da gaan we nie doen! Dat was het eerste wat ik zei toen de producent mij hiervoor benaderde. Daar zat ik natuurlijk helemaal niet op te wachten, maandenlang zo’n cameraploeg over de vloer. Maar ze bleven maar aandringen. Net zo lang tot ik dacht: waarom ook niet? Ik heb niks te verbergen, en een hoop om trots op te zijn. Waarom zou ik dat niet laten zien? Bovendien weet ik hoe er, vooral hier in Brabant, nog weleens over ons gedacht en gepraat wordt. Iedereen vindt wel iets van de familie Gillis. Sommige mensen gunnen het je blijkbaar niet, dat je het goed voor elkaar hebt, kende da? Die denken dat het je allemaal komt aanwaaien terwijl je de hele dag maar een beetje rondrijdt in een veel te grote auto. Maar zo is het niet. Ik werk dag en nacht. Wij allemaal. Dat wou ik laten zien. Plat zoals we zijn.”

Voor de niet-Brabanders: jij was de man die een paar jaar geleden persoonlijk verhaal ging halen bij de redactie van het blad Quote omdat ze op het punt stonden om je uit de Quote 500 te flikkeren?

“Zeker weten. De eerste keer dat ik in de Quote 500 stond, heb ik er de wand van mijn kantoor mee laten behangen. Zo mooi vond ik het. Een paar jaar later kreeg ik te horen dat de ondergrens verschoven was van 70 naar 80 miljoen euro, en dat ik er daarom uit zou vliegen. Daar was ik het niet mee eens natuurlijk. 80 miljoen was ik echt wel waard. Toen heb ik snel mijn hele administratie en wat taxatierapporten bij elkaar gegraaid en ben ik naar Amsterdam gereden. Gelukkig was het blad nog niet naar de drukker.”

Waarom vond je dat zo belangrijk?

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_middle_article');

“Waarom vond ik dat zo belangrijk?!? De Quote is mijn bijbel, hè. Die bladen liggen onder mijn hoofdkussen. Kijk, het gaat er mij niet om dat ik meer heb dan een ander, helemaal niet zelfs, maar je moet niet vergeten: ik ben begonnen met helemaal niks, hè. En als je dan, na 35 jaar keihard werken, je naam bij de meest succesvolle ondernemers van het land ziet staan, dan doet dat iets met je. Dat is iets om trots op te zijn, vinde nie? Dus als je er dan uitvliegt..”

Sta je er dit jaar in?

“Hij verschijnt altijd pas in oktober.”

Ben je niet bang dat je straks, net als de familie Meiland, voortdurend wordt lastiggevallen door mensen die van alles van je willen?

“Ben je gek? Ik praat met iedereen. Altijd gedaan. Ik was laatst in Italië en daar werd ik al herkend door wat Nederlanders die een vooraankondiging van Massa is Kassa hadden gezien. Die wilden allemaal met me op de foto. Nou prima, toch? Ik heb daar nul problemen mee. Ik reken alleen wel 2 euro per foto. Binnen een paar minuten had ik 20 euro in m’n zak. Hatseflats! Je bent ondernemer of je bent het niet, hè.”

Familie Gillis: Massa is Kassa is elke vrijdagavond (21.30 uur) te zien bij SBS6.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws