doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

'Max Verstappen nog volop in race voor wereldkampioenschap'

Lewis Hamilton wederom wereldkampioen? Dat is nog helemaal geen zekerheid: ook Max Verstappen doet nog mee voor het Formule 1 kampioenschap. Dat vindt althans Helmut Marko, de grote strategische baas bij Red Bull Racing.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Max Verstappen

Na drie Formule 1 Grands Prix zakte bij veel Nederlanders de moed in de schoenen: Lewis Hamilton was oppermachtig. Maar na zes races is Max Verstappen weer volop in de race, met een overwinning op zak en twee tweede plaatsen in de afgelopen drie races.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Helmut Marko vindt dat Max nog volop in de race is om wereldkampioen te worden in 2020. Ondanks de vier overwinningen in zes races voor Lewis Hamilton gelooft Marko nog steeds in een kampioenschap voor Verstappen: "Max Verstappen kan nog steeds wereldkampioen worden. Dat is het doel voor dit seizoen." Het is ook de laatste kans voor Max om de titel 'jongste wereldkampioen ooit' te pakken. Op 30 september wordt hij 23 en dan heeft hij nog maar 134 dagen om het record van Sebastian Vettel af te pakken. Tricky, maar niet onmogelijk.

Marko is ervan overtuigd dat ook de hegemonie van Mercedes ergens gaat eindigen. Op de vraag waarom hij dat denkt antwoordt hij: "Nou ja, dat hij in Silverstone met een lekke band alsnog de finish bereikte... En dat hij Barcelona over een groot stuk koolstofvezel rijdt en dan geen enkele schade oploopt. Zo iets gaat natuurlijk niet altijd goed."

Vrij vertaald: die mazzel houdt een keer op.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws