doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Max Verstappen: 'Er valt nog wel meer uit te halen'

Max Verstappen is blij met zijn huidige tweede plaats in het Formule 1-klassement. Leider Lewis Hamilton heeft een flinke voorsprong, maar de Max denkt dat er nog wel meer uit de zijn auto te slepen valt. Wat precies, legt Max graag even uit.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Max Verstappen

Komend weekend rijdt de Formule 1 in Barcelona, waar de mussen ondertussen van het dak donderen. Lekker vooruitzicht dus.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

In de afgelopen twee races in Engeland hadden veel teams, en vooral Mercedes, moeite met de banden. Dat pakte voor Max goed uit en hij greep de overwinning in de tweede Britse Grand Prix. Hoezee!

Op zijn eigen website kijkt Max Verstappen alvast vooruit naar zijn kansen om de onoverwinnelijke Mercedessen te verslaan.

Terugblik

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_middle_article');

Max begint met de situatie in Silverstone: "Afgelopen weekend op Silverstone waren de omstandigheden vrij bijzonder. We reden op de zachtere banden, die voor ons juist goed uitpakten en voor andere teams juist minder waren."

Terwijl Hamilton en Bottas hun banden verslonden alsof het een Engels ontbijt was, kon Max veel langer en sneller op zijn rubber doorrijden. Dit weekend staat een ander circuit op de kalender, en toch biedt dat kansen:

"Over het algemeen gezien is er niets veranderd in vergelijking met vorige week. Wij komen qua snelheid nog altijd te kort, met name in de kwalificatie, maar natuurlijk ben ik blij met mijn plek in het kampioenschap. Maar er is nog één plaats hoger. We weten dat we ons nog kunnen verbeteren, zowel uit de auto als de motor valt nog winst te halen."

Party Mode

Komend weekend kunnen de auto's van Mercedes nog gebruikmaken van hun fabelachtige kwalificatiestand. Pas in België wordt de Party Mode voor de auto's verboden. Max moet het dus hebben van de kwaliteiten van Red Bull-Honda-combinatie tijdens de race en niet in de kwalificatie. Daarbij wordt Verstappen geholpen door het warme weer in Spanje:

"Voor ons is dat altijd goed. Maar we weten niet hoe het zal gaan met de banden: of die zich goed houden of dat er blaren gaan ontstaan, bij wie dan ook. Dat is afwachten. Om het gat met Mercedes te dichten, zullen we ons hele pakket nog moeten verbeteren."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws