doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

'Wilson!' Drie mannen van een onbewoond eiland geplukt

Het lijkt wel een scene uit Cast Away.. en dat is het ook wel een beetje. Al komen deze drie schipbreukelingen er iets beter vanaf: ze zaten slechts drie dagen vast op 'hun' onbewoonde eiland.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Pikelot

Zo’n eiland als dit ziet er behoorlijk idyllisch uit, tenzij je er strandt als je op zee zit en niemand weet waar je bent.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het overkomt drie mannen uit Micronesië, een eilandenrijk in de Stille Oceaan ten noorden van Papoea-Nieuw-Guinea. Vanaf het eiland Pulawat zetten zij koers richting het Pulap-atol als ze bij het piepkleine eilandje Pikelot zonder brandstof komen te zitten en daar hun toevlucht zoeken onder de palmbomen.

Omdat ze nooit aankomen op Pulap slaan bezorgde familieleden en vrienden alarm. Eerst worden ze gespot door een tanker van het Amerikaanse leger waarna uiteindelijk een helikopter van een Australisch marineschip de mannen oppikt. Drie dagen zitten de mannen op het eiland, blakend van gezondheid.

Wat wil je ook zonder telefoon, lekker in de zon en niemand die aan je kop loopt te zeiken. Doe ons ook zo’n schipbreukje!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws