doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Inreisverbod: reizigers uit Marokko komen vanaf donderdag ons land niet meer in

Vanaf donderdag geldt er een inreisverbod voor reizigers uit Marokko. Reizigers uit dit land worden bij aankomst in Nederland geweerd. Dit heeft alles te maken met de flinke stijging aan coronagevallen in Marokko.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
schiphol

Het loopt weer op

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Marokko meldde de afgelopen drie dagen respectievelijk 1230, 826 en 1132 nieuwe coronabesmettingen in het land. Gemiddeld gezien zijn dit 36,6 per 100.000 inwoners die besmet raken met het coronavirus. In Nederland staat dit gemiddelde op 34,6. Van de lijst met veilige landen volgens de Europese Unie werd Marokko vrijdag al geschrapt. Eerder verloren landen als Algerije, Servië en Montenegro hun plekje op die lijst al Op dit moment telt Marokko 35.000 besmettingen en zijn 533 mensen aan het virus overleden.

Uitzonderingen

Inwoners van Marokko mogen vanaf 13 augustus Nederland niet meer in, zo is in het gedeelde bericht van de Koninklijke Marechaussee te lezen op Twitter. Er zijn enkele uitzonderingen waardoor reizigers nog wel Nederland mogen betreden. In het bericht is via de link te bekijken welke uitzonderingen er door de Europese Unie gemaakt zijn.

Veilige landen

Op de lijst met veilige landen van de Europese Unie staan op dit moment nog Australië, Canada, Georgië, Japan, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië en Uruguay. Zodra EU-burgers weer zijn toegestaan in China, mogen Europese reizigers in principe ook weer naar China afreizen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws