doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Coronavirus: meer nieuwe besmettingen, minder ziekenhuisopnames

Opnieuw zijn meer Nederlanders de afgelopen week positief getest op covid-19. Daartegenover staat dat minder patiënten opgenomen zijn in de ziekenhuizen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Corona.

Vanmiddag heeft het RIVM weer de wekelijkse update van het coronafront gegeven. RIVM-directeur Jaap van Dissel vertelde de Tweede Kamer vanmiddag onder meer dat tussen 4 augustus en 11 augustus 4036 coronapatiënten bij zijn gekomen. Een week eerder bedroeg dat aantal nog 2588 nieuwe patiënten. Afgelopen week waren 3,5% van de afgenomen coronatests positief. De week ervoor lag dat percentage met 2,3% nog een stuk lager.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Volgens Van Dissel worden vooral jongeren meer en meer positief getest en draagt juist dat bij aan de hogere besmettings- en testcijfers. De meeste besmettingen zijn vastgesteld in Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Zo'n 9% van de nieuwe patiënten is recentelijk op vakantie geweest, voornamelijk in België, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

De afgelopen week zijn negen patiënten aan corona overleden. Drie meer dan de week ervoor. Bij 30% van de nieuwe besmettingen heeft de GGD - wegens onder meer personeelsgebrek - geen bron- en contactonderzoek kunnen uitvoeren.

Lees ook: is wiet het antwoord op het coronavirus?

Toch is er ook enig hoopgevend nieuws te vermelden. Het aantal ziekenhuisopnames daalde tussen 4 en 11 augustus van 44 naar 38.

De meest actuele informatie over het coronavirus vind je op de website van het RIVM.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws