doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Drillrappers lijken betrokken bij dodelijke steekpartij Scheveningen

Het slachtoffer van de dodelijke steekpartij, gisteravond op de Scheveningse Pier, is een 19-jarige Rotterdammer. Volgens sommige bronnen gaat het om een jonge rapper.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Pier Scheveningen.

Gisteravond rond 18:30 ging het gruwelijk mis op De Pier van Scheveningen: nabij de opgang van de attractie kregen twee groepen het aan de stok. Daarbij is geschoten en gestoken. Een 19-jarige Rotterdammer raakte bij de steekpartij zwaargewond en werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Later overleed hij alsnog aan zijn verwondingen. De politie heeft twee verdachten aan kunnen houden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Volgens meerdere bronnen, waaronder Boevennieuws, gaat het om een totaal geëscaleerde confrontatie tussen twee 'drillrapgroepen': 73 De Pijp en Blacka 24. Het slachtoffer, een rapper met de bijnaam 'Chuchu', zou een lid van die laatste groep zijn geweest (UPDATE 13:45: volgens een lezer van GeenStijl heeft Chuchu niets met beide drillrapgroepen of hun vete te maken). De twee opgepakte verdachten zouden op hun beurt de bijnamen RR en Frazz dragen en volgens enkele bronnen deel uitmaken van 73 De Pijp. De vechtpartij zou zijn ontstaan nadat er geweigerd werd handen te schudden.

In nummer 8 van Panorama (februari 2020) stonden we al uitgebreid stil bij het soms gewelddadige fenomeen drillrap. In het coververhaal schrijft onze verslaggever Roel Janssen onder meer: "Drillrap wint snel aan populariteit in Nederland. Naast verschillende crews in Amsterdam zijn ook in Den Haag, Rotterdam en Groningen diverse acts actief. De toename van steekpartijen onder tieners en jonge twintigers wordt deels toegeschreven aan de grote invloed van drill".

Janssen vervolgt, over onder andere 73 De Pijp: "Op 7 februari verschijnt het debuutalbum Crimelife 1.0 van de populaire Amsterdamse drillact 73 De Pijp dat gezien kan worden als het voorlopige hoogtepunt van drillrap in Nederland. Crimelife 1.0 bevat gastbijdragen van o.a. LouiVos, Engels duo AM X Skengdo en Mario Cash van het beruchte collectief Green Gang. In 2017 had Panorama een reportage met deze Mario Cash. De Green Gang is een collectief waar ook rapper JayJay toe behoorde. Hij zit momenteel een celstraf van achttien jaar uit voor liquidaties. De albumhoes van 73 De Pijp met daarop twee pistolen en een kalasjnikov is geïnspireerd op een cover van Panorama. Zelf zeggen ze daarover: “Ja, haha. Crime en Panorama. Daar zit toch een verbintenis in?” Het complete artikel lees je onder meer via Blendle.

Op de volgende (hallucinante) beelden is de chaos op De Pier haast tastbaar. Ook is er een jongeman met een vuurwapen op te zien.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws