doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Tientallen kippen gedumpt in Rhenense bossen

De kippen zijn kaal en sterk vermagerd. Dierenambulance Nederrijn vermoedt dat de kippen zijn achtergelaten in het bos.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Kippen

De afgelopen dagen heeft de Dierenambulance Nederrijn meer dan twintig kippen gered uit de bossen nabij Rhenen. De kippen, die vermoedelijk zijn gedumpt in het bos, zijn over het algemeen sterk vermagerd en kaalgeplukt. De kippen doken op aan de Autoweg, die de bossen doorkruist.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

"Het is ver weg van de bewoonde wereld. Hier lopen ze niet uit zichzelf heen", zegt coördinator van de Dierenambulance Wilma van den Boogert tegen dagblad De Gelderlander. "We denken dat ze lange tijd dicht op elkaar hebben gezeten en elkaar kaal hebben gepikt." Wilma en haar collega's hebben geen idee waar de kippen precies vandaan komen. Omdat ze niet geregistreerd staan, is het lastig de eigenaar (en vermoedelijke dumper) te achterhalen - al werden de kippen waarschijnlijk gehouden voor de eieren. Er is melding gemaakt bij de Dierenpolitie.

De kippen zijn ondergebracht in een opvang. Dierenambulance Nederrijn sluit niet uit dat de komende dagen meer verwaarloosde kippen opduiken in de bossen. Er is daarom voedsel voor de dieren achtergelaten in het gebied.

Noot: de kippen op de afbeelding zijn niet de kippen in kwestie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws