doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Waarschuwing aan strandgangers: zee opnieuw levensgevaarlijk

De reddingsbrigade van Den Haag heeft, na een inktzwarte zondag, zwemmers wederom gewaarschuwd voor gevaarlijke zeestromen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Strand.

Wie vandaag van plan is de tropische hitte te bestrijden met een verfrissende duik in de Noordzee, moet alert zijn. De reddingsbrigade van de Haagse stranden waarschuwt recreanten dat de zee evenals gisteren gevaarlijk kan zijn. Het advies luidt: "Vandaag zal het opnieuw druk worden en is er aflandige wind. Ga niet verder dan tot de knieën het water in".

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Eenzelfde advies volgde gisteren (zondag 9 augustus), nadat het vooral aan de Haagse stranden ontzettend mis begon te gaan. Uiteindelijk verdronken twee zwemmers. De slachtoffers zijn een 28-jarige man en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Beide slachtoffers werden nog gereanimeerd, maar overleden onderweg naar het ziekenhuis helaas alsnog. Elders aan de Noordzee verdronken nog twee zwemmers. In totaal werden gisteren in Den Haag bijna 270 zwemmers door de reddingsbrigade uit zee gered. Aan zeker 59 van hen moest eerste hulp verleend worden.

Lees ook: 60 meter zeespiegelstijging? Dat kan toch niet!

Voor veel gevaar zorgen de zogeheten 'muien'. De reddingsbrigade schrijft hierover: "Een mui is een onderbreking of geul in de zandbank die loodrecht op het strand staat waardoor het water met veel kracht naar de zee stroomt. Als je in zo’n muistroom terecht komt, wordt je een stuk meegevoerd de zee op". En als je in een mui terechtkomt: "Probeer niet tegen de stroming in te zwemmen, maar zwem schuin uit de stroming weg en zodra de stroming minder wordt weer richting de kust. Meestal kan je het zo vrij snel oplossen".

Pas goed op elkaar, zwemmers!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws