doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Nicolette van Dam onder vuur vanwege 'racistische uitspraak'

Nicolette van Dam en haar man Bas Smit genoten donderdagavond van een luxe diner, bereid door hun 'Chinese' chefkok Jay. Nicolette dacht er daarom even een lekker moppie Chinees uit te knallen, maar dat verliep allesbehalve soepel.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Nicolette van Dam

De tijd dat je 'witte lijst, lekkel lekkel, sambal bij!' kon roepen bij je favoriete Chinese afhaalrestaurent is voorbij, maar blijkbaar moet je ook oppassen als je iemand in 'zijn eigen taal' een compliment wil maken. Het overkwam Nicolette van Dam gisteren. Wat er gebeurde:

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Nicolette van Dam en haar man Bas Smit genoten donderdagavond van een luxe diner, en deelden daar filmpjes van op Instagram. Tijdens het diner werden ze bediend door hun 'Chinese' chefkok Jay. Toen hij het hoofdgerecht had neergezet, probeerde Nicolette haar waardering te uiten naar de man. "Wǒ ài nǐ", riep ze. Dit betekent in het Chinees: 'Ik hou van jou'.

Echter reageerde Jay niet op het antwoord en ging hij gewoon verder met de uitleg over het gerecht. Maar Nicolette was niet meer geïnteresseerd in het gerecht, maar meer in of de chefkok haar kon verstaan. Ze onderbrak de man dan ook tijdens zijn uitleg. "Hoor je niet wat ik tegen je zeg? Je spreekt toch Chinees? Of spreek ik geen Chinees?".

Reacties

Bas vond de hele situatie maar wat grappig en schreef bij de video: "Wat zijn we geluksvogels met chef Jay thuis en onze Nic verklaart hem na twee wijntjes de liefde in het Chinees." Nicolette zag het voorval duidelijk als een grapje en dacht dat Jay meer schrok van haar uitspraak, en niet om wat ze zei. "Mijn uitspraak was best soepel", vertelde ze in het filmpje.

Helaas konden haar volgers het 'grapje' niet zo waarden. De uitspraken van Nicolette schoten velen in het verkeerde keelgat. Zo reageert iemand op Twitter met: "Racistisch en lomp wat ze hier doet" en een ander met: 'Wacht even hoor... 'HoOr Je NiEt WaT iK zEg? SPrEeK JiJ gEeN ChiNeEs?' En ander deelde het filmpje simpelweg met de veelzeggende tekst: 'Awkward'. Zo zie je maar weer, probeer je een compliment te maken... bijt het je alsnog in de (bevallige) bips.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws