doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Vrijdag tropische hitte verwacht: zo warm gaat het worden

De maand juli stond in het teken van regen, regen en nog eens regen. Maar nu lijkt er toch een lichtpuntje aan de horizon te verschijnen: op de valreep kunnen we namelijk tropische hitte verwachten.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Vrijdag tropische hitte verwacht: zo warm gaat het worden

Tropische hitte

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Vandaag en morgen is het nog wisselend bewolkt en lopen de temperaturen iets op. Vrijdag en zaterdag stijgen de temperaturen aanzienlijk en kunnen we genieten van warm zomerweer. In de provinciën Brabant en Limburg zal het zweten worden, want daar kan het kwik oplopen tot 33 graden. In de rest van het land variëren de temperaturen tussen de 27 en 30 graden. “De hele zuidelijke helft van het land heeft tropische temperaturen, maar ook in de rest van het land wordt het gewoon een zomerse dag”, zo laat Marjon de Hond van Buienradar weten.

Goed insmeren

We kunnen twee dagen genieten van heerlijk strandweer. Op de waddeneilanden staat ook een stralende zomerdag gepland, echter zal het hier iets koeler worden. Het is belangrijk om met deze tropische temperaturen goed in te smeren wanneer je van het zonnetje geniet. “Met een zonkracht van 7 verbrand je gewoon heel snel”, legt De Hond uit.

Genieten zo lang het nog kan

Op de laatste dag van juli en de eerste dag van augustus moeten we maar extra genieten van de zon, want de zomerpret is maar van korte duur. Vanaf zondag zakken de temperaturen weer aanzienlijk en is er ook kans dat er een paar buien gaan vallen. “Echt stabiel zomerweer zit er gewoon nog niet in”, aldus De Hond.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws