doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Haai grijpt jochie (10) van boot, sleurt 'm mee de zee in

Een naar bericht uit Australië: daar is een jongetje van tien jaar oud zwaargewond geraakt bij een angstaanjagende aanval van een haai.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Haai.

Een 10-jarig Australisch jochie heeft verwondingen aan zijn hoofd en borst opgelopen na een aanval van een haai. Het incident vond plaats voor de kust van Tasmanië, een eiland ten zuiden van Australië. De haai greep het jongetje terwijl hij met zijn vader en twee anderen op een vissersbootje zat. Vervolgens sleurde de haai het mannetje mee de zee in. Onmiddellijk sprong zijn vader het water in, waarna de haai het jochie gelukkig losliet en er vandoor ging.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Lees ook: vader redt dochter door haai vijf keer in het gezicht te slaan

Het ventje moest opgenomen worden in het ziekenhuis, waar hij behandeld is aan zijn verwondingen. Hij verkeert in stabiele toestand. Het is helaas niet de eerste keer dat een haai slachtoffers maakt in Australië. Deze winter (nee, dat is geen typfout) zijn er al meerdere aanvallen geweest. Tot nu toe zijn hierbij vijf mensen om het leven gekomen, waaronder een 15-jarige surfer in de deelstaat New South Wales en een 36-jarige visser in Queensland.

Het is onbekend om wat voor soort haai het in Tasmanië precies ging. In de wateren rond Australië leven talloze verschillende haaien, waaronder de witte haai - ofwel de 'mensenhaai'.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws