doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Nog steeds niet gepakt: 'Wald-Rambo'

Al dagen zijn de Duitse autoriteiten met man en macht op zoek naar de 31-jarige Yves Rausch, ofwel de 'Wald-Rambo'.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Yves Rausch.

Al dagen is Duitsland in de ban van de 31-jarige Yves Rausch, de Rambo van het Zwarte Woud. Van het weekend overmeesterde hij meerdere agenten. Nu is er mogelijk een manifest. Ondanks een massale klopjacht is hij nog altijd niet ingerekend.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Honderden politieagenten. Commando's. Speurhonden, helikopters met luidsprekers en warmtecamera's. Het is nog niet voldoende geweest: al sinds zondag is de Wald-Rambo voortvluchtig. En dat is misschien niet zo gek: Rausch is gek op het bos en hij kent het soms ruige terrein door en door. Hoogstwaarschijnlijk houdt hij zich dan ook ergens in het uitgestrekte Schwarzwald schuil.

Het verhaal van Rausch begint vier dagen geleden. Zondagochtend houden meerdere agenten hem aan in een hutje aan de rand van het woud, nadat er melding is gemaakt van een gozer in camouflagekleding. Rausch lijkt aanvankelijk rustig, maar de situatie escaleert al snel. Hij trekt een wapen en overmeestert de agenten. Hij dwingt hen hun wapens af te geven en vlucht vervolgens de bossen in. Sindsdien is hij spoorloos, al lijken de Zwolse toeristen Rick en Laura hem wel gespot te hebben.

De uit het stadje Oppenau afkomstige Rausch, een ware einzelgänger, is een bekende van de politie. In 2010 schiet hij met een kruisboog zijn toenmalige vriendin neer. Hij moet enkele jaren brommen. Later komt hij in aanraking met justitie vanwege wapenbezit. Rausch is inderdaad gek op wapens. Messen, pijl en boog, kruisbogen - en dus ook vuurwapens. En dan is er ook nog een manifest, schrijft het Duitse BILD: De roep van de wildernis. Hierin zou Rausch beargumenteerd hebben dat de beschaafde mens niet (meer) kan overleven in de wildernis. Dit manifest zou zijn achtergelaten in het hutje waar 't van het weekend allemaal begon.

'Der Wald-Rambo' is een duidelijke verwijzing naar de hitfilm First Blood (1982), waarin Sylvester Stallone Vietnam-veteraan John Rambo speelt. Die link is snel gelegd. Rambo komt in de problemen met de politie en vlucht de bossen in. Vervolgens volgt een bloedig kat-en-muisspel tussen Rambo en de autoriteiten. Met de film begint de uiterst succesvolle Rambo-franchise. Vorig jaar is het vijfde deel, Rambo: Last Blood, verschenen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws