Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onfortuinlijke vrouw houdt keelparasiet over aan sushi

Het moet even slikken zijn geweest voor een 25-jarige vrouw uit de Japanse hoofdstad Tokio. Artsen trokken een parasiet uit haar keel. De boosdoener: sushi.

Sushi.

Vanavond lekker sushi snaaien? Wij zeggen geen nee. Een 25-jarige dame uit Tokio wellicht wel. De jongedame genoot recentelijk van een portie rauwe vis. Kort daarna kampte ze plots met een pijnlijke, geïrriteerde keel. Waarschijnlijk dacht ze dat het kwaaltje vanzelf weer zou verdwijnen. Na vijf dagen was de keelpijn echter nog niet gezakt. Hierop besloot de Japanse toch maar even langs de dokter te wippen.

Lees ook: vrouw sterft na het drinken van 'poppers'

In het St. Luke's International Hospital in haar thuisstad Tokio ontdekten artsen vervolgens een "zwarte, bewegende worm" in haar keel. De parasiet bevond zich in haar linker keelamandel. De worm was één millimeter breed en bijna 4 centimeter lang. Met behulp van een pincet wisten de medici de parasiet te verwijderen. De worm werd springlevend uit de amandel gehaald. Nadat artsen de parasiet verwijderden, verbeterde de toestand van de patiënt gauw.

Toen artsen naliepen wat de jongedame recent gegeten had, werd snel vastgesteld dat een bord sashimi de boosdoener geweest moet zijn. Het incident werd vervolgens opgetekend door het medische tijdschrift American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

Da's even slikken.

Bizar
  • Unsplash