doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Goud en wapens in beslag genomen bij inval recylingbedrijf Venlo

De FIOD, politie en het Openbaar Ministerie hebben een flinke klapper gemaakt in Venlo. Bij een metaalrecyclingsbedrijf is aan tien miljoen euro beslag gemaakt op onder meer goud, peperdure auto's en horloges.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Inval van de FIOD.

Honderden kilo's goud. 450.000 euro cash. Tien vuurwapens. Munitie. Peperdure sportwagens, waaronder een Ferrari, Maserati en een Porsche. Zeventien luxueuze horloges, waaronder Rolexjes.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD, op de afbeelding op archiefbeeld), politie en het Openbaar Ministerie (OM) stuitten bij een metaalrecyclingbedrijf in Venlo afgelopen weekend op een flinke buit. De vondst bedraagt in totaal zo'n tien miljoen euro. Naast het afvalbedrijf zijn er ook invallen gedaan in de woningen van enkele medewerkers. Het OM verdenkt het Venlose recyclingbedrijf onder meer van het witwassen van crimineel geld. Twee werknemers zijn gearresteerd en er is administratie in beslag genomen.

Lees ook: criminaliteit draait weer op volle toeren

De invallen vonden plaats in kader van een onderzoek naar witwassen van criminele gelden, valsheid in geschrifte, heling en meerdere milieu-overtredingen. Op het terrein was het een zooitje: het afval dat in was gezameld werd onvoldoende gerecycled en stapelde zich op het terrein op. De schroothopen (van meer dan tien meter hoog) bestonden uit onder meer koper, lood, zink en transformatoren. Daarnaast lagen in een container vuurwapens, munitie en mortieren opgeslagen. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld om deze container te ruimen. Daarnaast waren specialisten van Defensie aanwezig om te zoeken naar verborgen ruimtes op het terrein.

In totaal zijn zo'n 200 ambtenaren ingezet bij de invallen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws