doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Griekse student zit vast in Schotland, stapt op de fiets naar huis

Wat doe je als je duizenden kilometers van huis bent en alle vluchten geschrapt zijn? Simpel: je haalt je fiets van stal en trapt naar huis. Althans, dat is wat een Griekse student onlangs heeft gedaan.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Kleon Papadimitriou.

De 20-jarige Griekse student Kleon Papadimitriou houdt aan de huidige pandemie een wel heel bijzonder verhaal over. Kleon, die studeert aan de University of Aberdeen in Schotland, heeft in zeven weken zo'n 3500 kilometer afgelegd. Per fiets. Van Aberdeen naar zijn thuisstad Athene. Niet om een geld in te zamelen voor het goede doel of een bizar record te breken. Nee, Kleon zag simpelweg geen andere mogelijkheid toen het coronavirus uitbrak en de lockdown universiteitsdeuren op slot gooide en geboekte vluchten terug naar Griekenland keer op keer annuleerde.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Uiteraard begon het allemaal met een dwaas idee. De student had immers niet eens zoveel fietservaring. Maar na enige tijd hakte Kleon de knoop door. Hij deed online wat onderzoek naar ellenlange fietstochten, kocht een fiets en andere benodigdheden. Vervolgens bracht hij zijn familie en vrienden op de hoogte. Zij gingen op één voorwaarde akkoord: Kleon moest een app installeren waarop z'n geliefden zijn tocht nauwgezet konden volgen. Op 10 mei stapte hij op z'n tweewieler en zette hij - uitgerust met brood, pindakaas en ingeblikte sardientjes - koers richting Athene. Tevens droeg hij een slaapzak en gereedschap met zich mee.

Lees ook: internationale studenten op racefietsjes van de A2 geplukt

Kleon legde per dag zo'n 50 tot 120 kilometer af. Van Schotland fietste hij naar Zuid-Engeland, waar hij de boot nam naar Nederland. Door ons land volgde hij de Rijn tot diep in Duitsland. De sportieve student doorkruiste Oostenrijk en reed de oostkust van Italië af. Onderweg kampeerde Kleon in bossen en velden, al kon hij af en toe ook bij iemand overnachten (én douchen).

Uiteindelijk stapte hij op de boot naar de Griekse havenstad Patras. Eenmaal op Griekse bodem begonnen de laatste etappes van zijn indrukwekkende tocht. Op 27 juni, zo'n zeven weken na zijn vertrek, kwam hij aan in thuisstad Athene. Daar werd de met trots vervulde student uiteraard feestelijk onthaald. "Het was erg emotioneel", vertelt de jonge avonturier aan CNN Travel. Daarnaast waren z'n geliefden opgetogen dat hij veilig thuis is gekomen. Dat kunnen wij ons wel voorstellen.

Lekker bezig, jungske!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws