doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Bende van Venlo-leider overgeplaatst na wangedrag

Frenkie P. (47), de beruchte leider van de al even beruchte Bende van Venlo, is na enkele incidenten in de PI van Sittard overgeplaatst naar een andere gevangenis.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Een gevangenis.

Frenkie P. zou zich afgelopen donderdag knap hebben misdragen in de Penitentiaire Inrichting te Sittard. Ten eerste zou hij op weg naar de luchtplaats een medewerker van een energiebedrijf in zijn gezicht hebben gehoest. Vervolgens zou hij hetzelfde hebben gedaan bij een beveiliger, nadat laatstgenoemde de bendeleider had aangesproken op zijn wangedrag. Hierbij zou P. ook ongepaste taal hebben gebruikt, zo weet 1Limburg.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Na deze incidenten was voor de gevangenis de maat schijnbaar vol en werd P. overgeplaatst. PI Sittard bevestigt tegenover 1Limburg dat een gevangene is overgeplaatst, maar wil wegens zorgen om privacy niet verduidelijken of het daadwerkelijk om de Bende van Venlo-leider gaat. P. zou zijn overgeplaatst naar de gevangenis in Alphen aan den Rijn.

P. terroriseerde met zijn Bende van Venlo het noorden van Limburg aan het begin van de jaren negentig. Met geld als voornaamste motief zaaide de gang dood en verderf. Uiteindelijk werd Venlonaar P. in 1994 in de rechtbank van Roermond als bendeleider veroordeeld tot een onherroepelijke levenslange celstraf. P. werd onder meer een aantal (roof)moorden aangerekend.

In april zou hij voor de rechtbank verschijnen om zijn levenslang aan te vechten. De coronapandemie gooide roet in het eten: de zaak is vanwege het virus uitgesteld.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws