doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Manchester City toch niet verbannen uit Europa

Manchester City is volgende seizoenen gewoon welkom op de Europese velden. Internationaal Sportgerechtshof CAS heeft een eerder door de UEFA opgelegde straf teruggedraaid.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Het logo van Manchester City
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Manchester City is de volgende seizoenen gewoon welkom op de Europese velden. Internationaal Sportgerechtshof CAS heeft een eerder door de UEFA opgelegde straf aanzienlijk teruggedraaid.

Goed nieuws voor alle supporters van de Engelse voetbalgigant Manchester City. 'The Citizens' mogen de komende seizoenen toch uitkomen in de Champions League. Dat is de uitkomst van een beroepszaak die de huidige nummer twee van de Premier League bij het Court of Arbitration for Sport (CAS) in het Zwitserse Lausanne had aangespannen tegen de Europese voetbalbond UEFA. Laatstgenoemde organisatie tikte de blauwen uit Manchester afgelopen februari flink op vingers. Volgens de UEFA had City zich onder meer schuldig gemaakt aan het overtreden van de Financial Fair Play-regels. Zo zou City verzuimd hebben bepaalde sponsorgelden op te geven.

Om die reden bepaalde de UEFA dat Manchester City de seizoenen 2020-2021 en 2021-2022 niet deel mocht nemen aan het Europese clubvoetbal. Voor City vertaalde deze straf zich specifiek naar uitsluiting van de Champions League. En niet welkom zijn op dat miljoenenbal is een fikse sportieve en financiële strop. Tevens zou geen Europees voetbal tot gevolg kunnen hebben dat topspelers hun heil elders zouden gaan zoeken. Als zure kers op de al even onsmakelijke taart ontving de Engelse topclub ook nog eens een boete van maar liefst dertig miljoen euro.

Niet alleen heeft het CAS nu bepaald dat City gewoon welkom is 'in Europa', de boete is ook nog eens verlaagd van dertig naar tien miljoen euro. Het Internationaal Sportgerechtshof bepaalde dat de club van onder meer Guardiola en De Bruyne zich niet schuldig heeft gemaakt aan het sjoemelen met sponsorbedragen. Wel zou City onvoldoende hebben meegewerkt aan het onderzoek van de UEFA. Dat neemt het CAS de club - die in handen is van steenrijke investeerders uit de Verenigde Arabische Emiraten - wel kwalijk.

Hoe laat is de huldiging van City's advocaten?

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws