doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Friese en Groningse garnalenkotters sluiten zich aan bij zoektocht vermist meisje

Garnalenkotters helpen mee een 14-jarig meisje uit Duitsland te zoeken dat zaterdagavond vermist is geraakt in de zee bij Ameland.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Het 14-jarige meisje verdween in de zee bij Ameland.

Er is helaas geen hoop meer voor een 14-jarig Duits meisje dat van het weekend verdween in de zee nabij Ameland. Garnalenkotters proberen nu het meisje te vinden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Sinds een uur of vijf vanochtend heeft een twintigtal garnalenkotters zich bij de zoektocht naar het vermiste meisje gevoegd. De kotters (de doorgaans kleine éénmasters van garnalenvissers) zijn afkomstig uit Friese en Groningse havens. De vissers knopen hebben hun netten aan elkaar geknoopt en vormen één lijn in het gebied waarin het lichaam vermoedelijk is afgedreven. Hiermee steunen ze de politie, die ook sinds dageraad de zoekactie weer heeft vervolgd.

Aan RTV Noord vertelt de Zoutkampse garnalenvisser Johan Rispens: "Om vijf uur maandagochtend verzamelen we bij Westgat, waar we met twintig kotters op één lijn gaan liggen. We maken de boel dan dicht met onze netten, veertig netten aaneengesloten, zo’n driehonderd meter breed. Dat is zo effectief mogelijk." Het Westgat ligt tussen Ameland en Schiermonnikoog, nabij de onbewoonde zandplaat Het Rif.

Het Duitse meisje verdween zaterdagavond in zee. Sindsdien is er al uitvoerig gezocht door onder meer de politie. Aangezien ze is niet is teruggevonden, is er helaas geen hoop meer dat ze levend terug zal worden gevonden.

We updaten dit bericht bij nieuws.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws