doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Zó protesteert Henry bij herstart MLS tegen racisme

Beelden van oud-spits Thierry Henry – en dan niet van zijn weergaloze doelpunten – gaan momenteel de wereld over. De Fransman is tegenwoordig trainer van Montreal Impact in de Verenigde Staten en knielde bij de start van de wedstrijd tegen New England Revolution precies 8 minuten en 46 seconden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Henry

Dat was gelijk aan de tijd dat een Amerikaanse politieagent in mei bij een arrestatie met z’n linkerknie op de nek van George Floyd bleef zitten, waarna Floyd overleed en er wereldwijd een golf aan protest tegen racisme en discriminatie op gang kwam. Henry droeg tijdens zijn protest bij de herstart van de Amerikaanse MLS een zwart T-shirt met daarop de tekst ’Black Lives Matter’. Aanvankelijk hield de Fransman ook zijn rechterarm met een gebalde vuist in de lucht.

Alsof er niets aan de hand was, gaf de voormalige ster van onder meer Arsenal en FC Barcelona ondertussen gewoon aanwijzingen aan zijn spelers. Toen hij na precies 8 minuten en 46 seconden overeind kwam, stond het nog 0-0. Zijn team verloor uiteindelijk met 1-0.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Laatste nieuws