doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Nieuw ‘hufterproof’ Hazes-Legobeeld in de maak

Het Lego-beeld van André Hazes keert waarschijnlijk nog deze zomer terug op de Dam. Hoeveel bloed, zweet en tranen het ook kost.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Andre Hazes

De belofte van de terugkeer doet de kunstenaar van het beeld, Street Art Frankey, woensdag aan de Amsterdamse televisiezender AT5. Hij gaat precies hetzelfde beeld van de volkszanger maken, maar dan één die hufterproof is. Oftwel: niet van plastic, maar van beton.

Vorige week stond het Legopoppetje van Hazes zonder aankondiging opeens op de Dam. Het kunstwerk werd geplaatst op de dag dat André, die in 2014 overleed, zijn 69ste verjaardag zou vieren. Binnen een paar dagen was het al vernield. Zijn hoofd en zijn hoed lagen in stukken naast het beeld.

Mocht de gemeente, die geen vergunning voor het plaatsen van het standbeeld had afgegeven, moeilijk gaan doen, dan wordt André geplaatst op een van de terrassen van horecatycoon Won Yip, die het project steunt. De kunstenaar van het beeld kreeg eerder al van Rachel Hazes, de weduwe van de volkszanger, te horen dat zij de kosten op zich wil nemen. Zij gelooft dus in hem…!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Laatste nieuws