doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Verschijnt Max dit weekend in de regen aan de start?

Eindelijk is het weer tijd voor Formule 1! Met vier maanden vertraging kunnen Max Verstappen en co aanstaande zondag plankgas geven op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Vorig jaar won Max, maar dit jaar zien de omstandigheden er iets anders uit..
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Regen in Oostenrijk?

In 2018 en 2019 won Max Verstappen de Grand Prix van Oostenrijk in een verzengende hitte en onder het toeziend oog van duizenden in het oranje geklede fans. In 2020 zien we vooral lege tribunes, maar er wordt ook een andere verandering voorspeld aanstaande zondag.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Max in de regen?

Het is momenteel nog heet in Oostenrijk, maar de voorspellingen voor aankomend weekend zien er anders uit. Op vrijdag, als de Formule 1-wagens voor het eerst sinds de tests in Barcelona weer het circuit op zullen rijden, is het kwik gedaald naar een aangename 22 graden Celsius. Maar dan de zaterdag: dan daalt de temperatuur nog verder, maar belangrijker: er is een neerslagkans van negentig procent!

Op zondag is de voorspelling al iets minder ernstig, maar met ongeveer vijfenzeventig procent kans op neerslag wordt de waarschijnlijkheid van een natte race wel groot. Als Max Verstappen goed door de kwalificatie komt en vooraan staat is hij op een natte baan in het voordeel. Hij heeft immers al verschillende keren laten zien dat hij een Senna-eske kwaliteit van het vinden van grip op nat asfalt heeft.

Echter, ook Lewis Hamilton is geen watje in de regen (de afgang tijdens de GP van Duitsland in 2019 is meer een teamaangelegenheid). Eén ding is zeker: de aanwezigheid van regen -the great equaliser- in de eerste Grand Prix van dit Formule 1 jaar, zou Oostenrijk 2020 wel eens een heel spannend spektakel op kunnen gaan leveren.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws