doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Wesley Sneijder trekt boetekleed aan: 'Roem, ego, geld.. maar achteraf spijt'

De biografie van Wesley Sneijder komt zaterdag uit. En daarin is de ex-voetballer opvallend eerlijk: zo vertelt hij onder andere dat de breuk met Yolanthe Cabau zijn schuld was.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Wesley Sneijder

Feesten

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Eerder bekende Wesley al dat hij het verknald heeft. Maar hoe en wat precies, daar ging hij niet op in. Tot nu. Wesley treed namelijk voor het eerst in details. En wat voor details: "Er waren feesten en partijen, wanneer Yolanthe er niet was, met vrienden, foute vrienden, met vrouwen en drank. Het liep allemaal behoorlijk uit de hand. Mijn lichaam was daar, maar mijn hart altijd bij Yo." Dat zal vast zo zijn, maar iets zegt ons dat met vrouwen en drank aan de haal gaan thuis niet ineens wordt getolereerd zolang je ondertussen maar aan je vrouw denkt...

En dat bleek ook zo te zijn, want Wesley heeft naar eigen zeggen uiteindelijk (na veel leugens en gedraai) de waarheid die hem zijn huwelijk kostte verteld: "Ik mis niks bij Yolanthe, er is niks mis met haar. Wat het wel is? Roem, ego, geld. Macht. Lust. En ja, de pijn komt achteraf."

Drankprobleem

Ook Wesleys drankprobleem wordt in de biografie besproken: "Ik had niet in de gaten dat de fles wodka mijn grootste vriend werd." Dat kan natuurlijk niet als topvoetballer, maar Wesley had niet het idee dat zijn prestaties eronder leden: "Ik ben een ijzersterk mannetje, hè? Ik stond de volgende morgen gewoon weer goed op. Tja, zo ben ik. Daardoor loog ik mezelf voor dat het goed ging... Ik dacht ook dat niemand het door had." Dat bleek niet helemaal waar, want onder andere Arjen Robben schijnt hem weleens op zijn drankgebruik te hebben gewezen. Tevergeefs, zo blijkt nu.

No hard feelings

Wesley en Yolanthe hebben nog altijd contact en volgens Wesley er zijn geen hard feelings: "We spreken elkaar, dus wat dat betreft gaat dat goed. Ik bedoel, we zijn allebei volwassen en we hebben een kind."

Maar Yolanthe heeft het naar eigen zeggen nog steeds geen plekje kunnen geven: "Ik ben er nog niet helemaal, maar het gaat goed. Sommige momenten voel ik me heel sterk en kan ik de hele wereld aan; dan kijk ik vooruit en niet achteruit. Maar er zijn ook dagen – zeker nu ik veel op mezelf aangewezen ben – dat ik wat minder sterk ben en dingen zo graag anders had gezien. Maar zo is het nu eenmaal niet gelopen", vertelde ze onlangs aan Grazia.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws