doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Johan Derksen kraakt Femke Halsema: 'Mevrouw wil even scoren'

Derksen en Van der Gijp stoppen met Veronica Inside

Het is over en uit: Johan Derksen en Rene van der Gijp schuiven niet meer aan bij Veronica Inside. Dit heeft Derksen aan RTV Drenthe laten weten.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Voetbal `Inside

Totaal ongeloofwaardig

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

"We hebben gezegd nooit meer aan te schuiven. Het zou totaal ongeloofwaardig zijn als Van der Gijp en ik nu weer in het programma aanschuiven", zegt Derksen tegen RTV Drenthe. Het tweetal is woest op Wilfred Genee: "Wij vinden dat Wilfred de show heeft laten ontploffen, het format is verkracht." Na de uitzending van afgelopen maandag, waar Derksen het vuur aan de schenen werd gelegd over zijn grap over Zwarte Piet en rapper Akwasi, is de boel totaal de pan uit geëscaleerd: "Ik heb in 22 jaar tijd nog nooit zo'n kutshow gemaakt", liet Derksen eerder al optekenen.

Geen vertrouwen

Nu zijn er eerder wel ruzies geweest, en hebben de mannen al eerder gedreigd met opstappen, dus kan de kijker misschien toch hopen op een goede afloop? Derksen helpt ons uit de droom: "We hadden gisteren, na afloop van de opname voor de businessclub van FC Twente, een gesprek met z'n drieën, waar ook Talpa-directeur Marco Louwerens bij aanwezig was. Nou, daar had je gisteren een camera op moeten zetten, dan had je een prachtshow gehad."

Blijkbaar vlogen de verwijten over tafel, want het is allesbehalve koek en ei tussen het drietal. Over een aantal weken volgt nog een gesprek, waarbij Louwerens nog wel kans op een verzoening ziet. Volgens Derksen is die hoop onterecht: "Van der Gijp en ik zien het niet goedkomen. In deze setting kunnen we niet meer aanschuiven. Als ze iets nieuws voor ons bedenken, gaan we daarnaar kijken."

Knallend einde

Dit zou betekenen dat er na 22 jaar een einde komt aan het programma. En ook nog eens een vervelend einde, want ze gaan dus met ruzie uit elkaar: Dat past precies bij ons. We gaan er met een knal uit. 1,7 miljoen kijkers voor een voetbaltalkshow is ongehoord. Ik kan er wel om lachen hoor."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws