Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit gaat er per 1 juli allemaal veranderen in de corona-maatregelen

Vanavond is het weer tijd voor een nieuwe persconferentie. Het zogeheten crisisteam van het kabinet heeft dan officieel besloten wat voor extra versoepelingen er gaan plaatsvinden rondom de corona-maatregelen. Bronnen melden alvast wat we kunnen verwachten.

Wat gaat premier Rutte aankondigen vanavond?

1 juli

De versoepelingen die vanaf 1 juli zouden ingaan worden werkelijkheid. Dit betekent dat sportscholen, sauna's en casino’s weer open mogen. Ook kunnen middelbare scholen na de zomer volledig open.

Verder worden de maatregelen rondom de horeca- en evenementensector ook flink versoepelt. Per 1 juli verdwijnt de regel voor een maximumaantal groepen. Wel moet iedereen zich aan de 1,5 meter regel blijven houden en voldoende voorzorgsmaatregelen nemen. 

En verder

Tot nu toe was een groep van maximaal 30 mensen toegestaan. Vanaf 1 juli wordt dit aantal verhoogd naar 100, maar daar is nog een verdergaande versoepeling mogelijk.

Het maximumaantal aanwezigen wordt volledig geschrapt voor binnen en buiten, maar er moet te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden kunnen worden. 

Ook worden er extra voorzorgsmaatregelen genomen, zoals van tevoren naar de gezondheid van mensen vragen en reserveren. In een gebouw moeten voldoende sanitaire voorzieningen aanwezig zijn, om te voorkomen dat drukte ontstaat bij de wc's. Ook moeten er voldoende in- en uitgangen zijn.

Of dat al deze versoepelingen daadwerkelijk worden toegepast, zien we vanavond in de persconferentie. Zit jij er klaar voor?

Misschien ook voor jou:
Jeugdvriend Mark Rutte klapt uit de school
Nieuws
  • Grazia
  • BSR Agency