Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Vuile hond' Wesley Sneijder gooit olie op het vuur bij Ajax

Wesley Sneijder is op het moment volksvijand nummer één bij Ajax. En in plaats van een kleine mea culpa te doen, besluit Wesley alleen maar meer olie op het vuur te gooien. Wij pakken de popcorn er alvast bij.

Wesley Sneijder

De weg kwijt

Wesley Sneijder lijkt een beetje de weg kwijt. Letterlijk, want volgens zijn Instagram-stories reed hij gisteren op de N201 in Amsterdam, terwijl hem door de F-side van Ajax nadrukkelijk was verboden nog één stap in onze hoofdstad te zetten. De reden? 'Vuile hond' Wesley Sneijder is 'overgelopen' naar FC Utrecht. De club van de stad waar hij geboren is.

F-side Ajax

Wesley komt natuurlijk uit de Utrechtse volkswijk Ondiep, zoals we allemaal weten. Hij draagt de stad een warm hart toe, en stond ieder jaar vooraan om kerstpakketten te vullen voor de inwoners van 'zijn wijk'. Maar wat we ook allemaal weten, is dat Wesley zijn carrière is begonnen in de jeugdopleiding van Ajax, en daar zijn eerste grote successen heeft kunnen boeken, alvorens hij naar Real Madrid vertrok. Wesley heeft dus, zogezegd, best wat aan Ajax te danken. Maar nu (na het einde van zijn carrière) lijkt Wesley openlijk FC Utrecht-supporter te zijn geworden. En dat is nogal tegen het zere been van de F-side van Ajax.

'Vuile hond'

Die lieten middels een stevig statement weten dat ze deze 'ondankbaarheid' van Wesley op z'n zachtst gezegd niet op prijs stellen:

“Na het einde van zijn carrière, gaat zijn wijf (Yolanthe Cabau, red.) ervandoor, raakt ‘ie aan de fles, en begint hij zich samen met zijn broertjes te bemoeien met zijn geboortewijk Ondiep en die k*tclub die daar speelt” schreef de F-side maandag op Facebook. Wesley is namelijk van plan om zijn afscheidswedstrijd in de Galgenwaard (stadion van FC Utrecht) te gaan spelen, in plaats van in de Arena, wat eerder nog het plan was. Dat is een klap in het gezicht van de harde kern van Ajax:

“Deze bovenstaande feiten, maken jou nou tot een persona non grata boven de N201. Wij begrijpen nu des te meer waarom Yolanthe je eruit heeft geflikkerd. Valse honden zijn namelijk niet te vertrouwen. Wes, de tyfus voor je en veel succes dit seizoen in Europa met UUUtreg.”

Wesley stookt de boel op

Wie denkt dat Wesley zich ook maar iets van deze 'persona non grata'-regel aantrekt heeft het mooi mis: Wesley heeft zelfs besloten nog even wat extra olie op het vuur te gooien. Zo riep hij voorafgaand aan de bekerwedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht dat 'Utrecht beter was en Ajax wel ging slopen'. Dat was al tegen het zere been, maar gisteren zette hij ook nog eens een video online in zijn Insta-stories waarin te zien is dat hij over de N201 rijdt en ondertussen meezingt met 'Utereg me stadsie'. Tsja. Een beetje provoceren hoort er natuurlijk wel een beetje bij... To be continued!

Sport
  • Hollandse Hoogte