doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Marc de Hond: 'Elke zieke fantasie gooide ik op de radio'

Multi-talent Marc de Hond (42) overleden

Theatermaker, rolstoelsporter en voormalig internetondernemer en dj Marc de Hond is overleden. Dat maakte zijn vader Maurice de Hond bekend.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Multi-talent Marc de Hond (42) overleden

Marc de Hond is op 42-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van blaaskanker. Dat maakte zijn vader, opiniepeiler Maurice de Hond, bekend. Marc de Hond belandde in 2002 in een rolstoel, nadat hij met spoed geopereerd moest worden aan een tumor op zijn ruggenmerg. Tijdens één van die operaties raakten zenuwen in zijn merg beklemd, waardoor hij een dwarslaesie kreeg. In 2018 werd er opnieuw kanker bij hem geconstateerd, ditmaal in zijn blaas.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Multi-talent

Marc heeft veel neergezet in zijn leven. Hij was internetondernemer, daarna dj, theatermaker, rolstoelsporter en schrijver. Marc had na zijn dwarslaesie moeite met het accepteren van zijn nieuwe bestaan, maar besloot uiteindelijk om zich actief in te zetten voor mensen met een beperking. Ook nadat hij in 2018 opnieuw kanker kreeg, zette hij juist alles op alles om zijn nalatenschap veilig te stellen. Hij schreef een tweede boek, vroeg zijn vrouw ten huwelijk op het podium in Carré en ging het theater in.

Theatershow

Nadat Marc een cassettebandje van zijn moeder vond, die ook jong was overleden, besloot hij een theatershow te maken die een blijvende herinnering voor zijn twee kinderen moest worden. Hij vroeg twintig bekenden om hem op het podium te interviewen over zijn leven. Helaas moest deze theatershow door de coronacrisis vroegtijdig afgebroken worden. We spraken hem daar een paar weken terug nog uitgebreid over. Dat interview lees je hier.

Marc wordt donderdag in besloten kring begraven.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws