doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Schokkende beelden: zwarte man sterft na gewelddadige arrestatie in de VS (+VIDEO)

Johan Derksen kraakt Femke Halsema: 'Mevrouw wil even scoren'

Gisteren was er op de Dam in Amsterdam een demonstratie tegen racisme en in het bijzonder het racistische politiegeweld in Amerika. De Dam stond ramvol, de coronaregels waren in geen velden of wegen te bekennen, en Femke Halsema was erbij. Johan Derksen vindt daar het zijne van.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Johan Derksen kraakt Femke Halsema: 'Mevrouw wil even scoren'

Vooropgesteld: de reden van de demonstratie is natuurlijk gewoon belangrijk. Vorige week schreven we dit artikel over de dood van George Floyd, de aanleiding van deze demonstratie. Mensen zijn wereldwijd woedend over het optreden van de politieagenten in Minneapolis en demonstreren tegen racisme, en het racistische politiegeweld in Amerika. Dat moet stoppen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Echter leken de demonstranten even vergeten te zijn dat wij kampen met een dodelijk virus en dat horeca, evenementen en sportclubs massaal op de fles gaan omdat er niet zulke grote mensenmassa's meer mogen ontstaan. Nu is het natuurlijk lastig om demonstraties te verbieden, zeker als het om zo'n gevoelig en belangrijk onderwerp gaat. Maar om er nou zelf tussen te gaan staan, zonder mondkapje? Dat deed Femke Halsema gisteren namelijk, en Johan Derksen heeft dan ook geen goed voor over voor haar optreden.

Reactie Derksen

In het programma Voetbal Inside geeft Derksen commentaar op het handelen van Femke Halsema. Bekijk de beelden vooral zelf, maar om een lang verhaal kort te maken verweet hij haar dat ze 'even wil scoren bij haar linkse clubje, en dat we nu vast ook weer mogen voetballen'.

Bekijk het fragment hieronder:

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws