Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ambtenaar gaat 6 jaar niet naar zijn werk, niemand merkt het

Elke zondag delen we een 'internetklassieker'. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het delen nog een keer waard is. Met vandaag, uit februari 2016: een hele luie ambtenaar.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Iedereen heeft wel eens een hekel aan zijn werk. Maar een man uit Spanje was er blijkbaar zó klaar mee dat ie lekker thuisbleef. Niet een dag, niet een week, niet een maand, nee, zes jaar lang (!) merkte niemand dat hij nooit meer kwam opdagen. Pas op het moment dat zijn collega’s hem - hoe ironisch - een oorkonde wilden overhandigen voor 20 jaar trouwe dienst (we verzinnen dit echt niet), kregen ze hem in de smiezen. 

Loco-burgemeester

Loco-burgemeester Jorge Blas Fernández voelde nattigheid toen hij maar niet kon ontdekken waar zijn werknemer was. “Ik dacht: waar is die man? Is ie er nog? Is ie met pensioen? Is ie dood?” zegt hij tegen The Guardian

"Wat heb je gisteren gedaan?"

Meneer de loco-burgemeester stapte naar de chef van de betreffende man toe, maar die had ‘m al in geen jaren meer gezien. “Toen heb ik hem gebeld en gevraagd: wat ben je aan het doen? Wat heb je gisteren gedaan? En de afgelopen maand? En de maand daarvoor? Hij wist niet wat hij moest zeggen.”

Salaris

Zijn advocaat wist dat wel. Volgens hem was er al die tijd geen werk voor zijn cliënt geweest. Daarnaast zouden pesterijen op de werkvloer reden zijn geweest om thuis te blijven. Ondertussen streek de man wel een jaarsalaris van zo’n 37.500 euro op.



De rechter heeft inmiddels bepaald dat hij een boete van 30.000 euro moet betalen. Zou ie daar ook zes jaar over mogen doen?