Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Spaanse ambtenaren komen 15 jaar lang niet opdagen op hun werk

Twee luie ambtenaren in Spanje zijn eindelijk tegen de lamp gelopen. Ze kwamen maar liefst 15 jaar lang niet opdagen.''W...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Twee luie ambtenaren in Spanje zijn eindelijk tegen de lamp gelopen. Ze kwamen maar liefst 15 jaar lang niet opdagen.

''Waarom kijkt een ambtenaar 's ochtends nooit uit het raam? Nou? Anders heeft 'ie 's middags niets meer te doen!'' Ha-ha. Over ambtenaren gaan al sinds het jaar nul de meest flauwe grappen rond. Ambtenaren zijn luie geldwolven, dat is in de meeste gevallen de moraal van de schertsen. Bij veruit het grootste deel van het ambtenarenbestand zal een dergelijke conclusie natuurlijk lariekoek zijn. Wat betreft ambtenaren in Spanje, daarentegen, weten wij dat niet zo zeker meer..

Lees ook: conciërge studeert af op 'zijn' universiteit!

Dunnetjes

Zo las je eerder dit jaar op onze website dat ambtenaar Joaquín García (69), afkomstig uit de Spaanse stad Cadíz, een boete van 30.000 euro kreeg, nadat hij zes jaar lang niet op kantoor was verschenen. Twee ambtenaren uit de de stad Jerez de la Frontera - toevallig genoeg niet ver van Cadíz - deden dat nog even dunnetjes over. De ambtenaren - een tuinman en een chauffeur - kwamen maar liefst vijftien jaar lang niet opdagen op hun werk. Maar facturen indienen voor hun gefantaseerde werk, dat deden ze gewoon wel mooi.

Bestraft

Er is een onderzoek ingesteld naar de mannen. Eén van hen heeft het werk intussen - hé hé - weer hervat. Toch zullen beide ambtenaren nog bestraft worden. Wat die straf precies in gaat houden, is op dit moment nog onbekend. 

Doe ons zo'n baantje!