doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

De kraak van de eeuw

Alles was groots aan de miljoenenroof zoals die afgelopen week plaats had in de Braziliaans-Paraguyaanse grensplaats Ciu...
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Alles was groots aan de miljoenenroof zoals die afgelopen week plaats had in de Braziliaans-Paraguyaanse grensplaats Ciudad del Este. De hoeveelheid criminelen die deelnamen aan de actie, naar schatting zo'n veertig man in totaal, van wie enkelen overigens zijn opgepakt. Daarnaast de hoeveelheid explosieven die er gebruikt zijn om een gewapend geldkluis te overmeesteren. Termen als 'gigantisch' zijn daarbij gevallen. Groots was ook de buit, die naar verluid 36 miljoen euro zou bedragen. Hoewel dat bedrag nog wordt tegengesproken door lokale autoriteiten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De roof vindt afgelopen maandag plaats. Hij is uitgevoerd door merendeels Braziliaanse criminelen. Zij stormen in terreinwagens gewapend met mitrailleurs en mortiergranaten op de geldkluis af, die zich bevindt in een bankgebouw in de grensplaats. Drie omstanders raken zwaar gewond bij de beschieting van het gebouw. Drie rovers worden zelf gedood bij een vuurgevecht met Braziliaanse autoriteiten in de nasleep van de roof. De politie arresteert ook nog eens vijf leden van de rooforganisatie in de stad Itaipulandia, vijftig kilometer van de plek waar het geld is mee gegrist. Al met al zijn er tien wagens door de bendeleden in de fik gestoken om de politie te misleiden.

De groepering die hier achter zit heet Primeiro Comando da Capital (PCC), zo schrijft een blog met veel kennis van zaken. Zie hier.

De Paraguyaans-Braziliaanse grensstad Ciudad del Este is beroemd en berucht vanwege de grote hoeveelheid criminele activiteit. Als doorvoerhaven tussen landen als Paraguay, Braziliue en Argentinië is het een favoriete aanlegplaats voor smokkelaars, zwarthandelaren en drugscriminelen. 

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws