Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen

Het is geen Fabeltjeskrant. Nee, dit is gewoon Assen anno nu. De politie in Assen heeft een onderzoek uitgezet naar de m...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het is geen Fabeltjeskrant. Nee, dit is gewoon Assen anno nu. De politie in Assen heeft een onderzoek uitgezet naar de mysterieuze vondst van een grote hoeveelheid tuinkabouters op een parkeerplaats in de Drenthse hoofdstad.

Wat is er aan de hand? Wie heeft die dingen daar neergezet? Is er sprake van een ludieke actie, of willen de aanstichters van dit gebeuren iets anders communiceren?

De kabouters doken vorige week ineens op bij een roeivereniging. RTV Drenthe schreef toen: "Waar ze vandaan komen weet niemand en wat ze er doen ook niet, maar bij het clubgebouw van de roeivereniging in Assen staan zo'n vijftig tuinkabouters. De kabouters staan steeds in wisselende opstellingen.Een van de verhalen die rondgaan bij de roeiclub en in de rest van de buurt is dat het met een verjaardag te maken zou hebben. Iemand zou 50 jaar zijn geworden. Kennissen zouden de kabouters bij wijze van grap in de tuin hebben gezet. Maar hoe de kabouters dan bij de roeiclub terecht zijn gekomen is nog steeds een raadsel."

En nu dus op een parkeerplaats. 

Nou maar hopen dat de politie ook nog tijd over houdt om ook grotemensenkabouters na te jagen.