Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gezocht: Gerel Palm

Gerel Palm, wie kent hem niet? Nou wij in ieder geval niet. Maar nu wel. De politie schrijft vandaag: Hij werd op 1 maa...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Gerel Palm, wie kent hem niet? Nou wij in ieder geval niet. Maar nu wel.

De politie schrijft vandaag: Hij werd op 1 maart 2017 aangehouden in Suriname, maar wist op 12 maart te ontsnappen. Hij is sindsdien voortvluchtig en geldt als vuurwapengevaarlijk. In juni is Palm op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Hoewel hij in Suriname gezocht wordt is hij van Antilliaanse afkomst.

De 34-jarige Gerel Lusiano Palm is 1.80 m lang, geboren op 28-02-1983. Hij heeft een vrij smalle mond, wenkbrauwen met een knikje, een licht litteken op de rechterwang en kleine oren zo lijkt het.

Hij zou mogelijk betrokken zijn geweest bij een schietpartij op Noordeloos langs de A27, zo schrijft Crimesite. Daarbij zouden twee zwaargewonden zijn gevallen, twee mannen uit Rotterdam.

Bronnen melden in maart dat Palm via een goed georganiseerde ontsnapping is vertrokken uit de gevangenis aan de Duisburglaan in Paramaribo. Het pistool waarmee hij bewakers kon intimideren zou voor hem verstopt zijn geweest in een toiletpot.

Lees hier het politieverslag van die schietpartij in Noordeloos, aan de Middenweg aldaar:

'Een automobiliste die in de nacht van zaterdag 10 december langs een weiland in Noordeloos zag iets in de berm liggen. In de berm bleek een neergeschoten man te liggen en nadat zij 112 had gebeld hoorde zij hulpgeroep. Nadat de hulpverleners ter plaatse waren gekomen werd er iets verderop in een weiland nog een neergeschoten man aangetroffen.



De twee mannen worden overgebracht naar het ziekenhuis. Op de Middenweg wordt die nacht en de volgende dag uitgebreid forensisch onderzoek gedaan. De slachtoffers, twee Rotterdammers van 28 en 35 jaar, zijn op dat moment nog niet in staat om te vertellen wie hen heeft neergeschoten en waarom. Omdat nog veel onduidelijk is en alle scenario’s open liggen worden de slachtoffers zelf ook aangemerkt als verdachte en aangehouden.  Na onderzoek kunnen de rechercheurs vaststellen dat er geen reden is om de slachtoffers nog langer te verdenken en zijn zij dus geen verdachte meer in het onderzoek.



Duidelijk wordt dat de mannen een afspraak hadden in de omgeving Utrecht. Zij reden met een donkere Seat naar de afspraak. Daar moesten zij overstappen in een donkere 2-deurs Audi. De latere slachtoffers rijden mee met de man waarmee zij een afspraak hadden naar Noordeloos waar zij later zijn neergeschoten.



Al snel leggen de rechercheurs een link naar een autobrand in Groenekan, zo’n 40 km van Noordeloos. Daar wordt ruim een uur na de vondst van de neergeschoten mannen een donkere 2 deurs-Audi in brand gestoken. De brandende auto wordt ontdekt op het parkeerterrein van hockeyclub Voordaan aan de Lindenlaan. Voordat de brandweer er is, legt iemand de autobrand snel vast. Deze beelden worden getoond in Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond.