Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Russische hackers maken dopingdocumenten openbaar: Dirk Kuyt komt voorbij

Het Russische hackerscollectief Fancy Bears heeft een aantal documenten van het anti-dopingagentschap WADA online gezet....

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het Russische hackerscollectief Fancy Bears heeft een aantal documenten van het anti-dopingagentschap WADA online gezet. Op een van de documenten staat de naam van Dirk Kuyt. 

De naam van de voetballer komt voor op een lijst over het WK 2010 waarop spelers worden genoemd die met toestemming een middel mogen gebruiken dat op de dopinglijst staat. Hij had volgens de gegevens dexamethason gebruikt voor zijn wortelkanaal, wat dus werd toegestaan. Van dopinggebruik is dan ook een geen sprake.

Op de lijst waarbij medicijngebruik geoorloofd is, komen nog een aantal andere bekende voetballers. Zo staan Gabriel Heinze en Carlos Tevez er ook op.

Wat schokkender is, is dat de hackers ook nog andere documenten hebben gelekt. Daaruit blijkt dat er 160 positieve dopingtesten in 2015 waren. 

Of de informatie echt 100% betrouwbaar is, is onbekend. De hackers-organisatie zou banden hebben met de Russische geheime dienst.