Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Op pad met de beroemdste tweeling van maaskantje: Sharon en Esmee Ipema

Terwijl Maaskantje nog steeds wordt bezocht door toeristen die de serie of de films van de New Kids hebben gezien, heeft...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Terwijl Maaskantje nog steeds wordt bezocht door toeristen die de serie of de films van de New Kids hebben gezien, heeft het dorp in Noord-Brabant er twee nieuwe toeristische hoogtepunten bij. De 21-jarige tweelingzussen Sharon en Esmee Ipema – u zou ze kunnen kennen van het tv-programma Ex On The Beach – willen dat toeristen voortaan voor hén naar Maaskantje afreizen.

“Ik ben niet van het pijpen,” zegt Sharon schouderophalend voor het oog van zo’n 250.000 televisiekijkers. Naast haar op het parelwitte strand staat haar zes minuten jongere tweeling zusje Esmee. Ze hebben zich in een klein, groengeel badpakje gehesen met een decolleté́ dat bijna tot hun navel reikt. Wulps kijken ze de camera in. “Als wij ooit een trio zouden doen...” zegt Esmee, “dan ben ik degene die hem pijpt en mag zij met hem neuken. Ik pijp wel voor haar. Dat vind ik niet erg.”

Sharon trekt een gezicht alsof de handeling die haar zus voor haar rekening wil nemen zich recht voor haar gezicht afspeelt. Wat ze aan de woorden van Esmee heeft toe te voegen, klinkt als volgt: “Samen zijn wij de geilste, lekkerste, knapste, leukste knoeperds uit Maaskantjuuuuuuh!” 

Het is de eerste scène van de tweeling in het tv-programma Ex On The Beach, dat de afgelopen maanden werd uitgezonden door MTV. Sharon en Esmee zijn twee van de negen singles die op een paradijselijk eiland worden gedropt voor een vakantie vol zon, zee, strand en wie weet wat nog meer. Om de avontuurtjes tussen de vrijgezellen enigszins te verstoren, haalt MTV de exen van de deelnemers één voor één naar het eiland. Al snel is duidelijk dat Sharon niet op die van haar gaat wachten. Voordat haar ex arriveert, grijpt ze haar kans. Via de camera in de badkamer is al in de eerste aflevering te zien dat ze met haar beide handen tegen de douchewand leunt terwijl ene Jeffrey, één van de vrijgezellen, naakt achter haar staat en allerlei op-en-neer-gaande bewegingen maakt. 

Later in de uitzending verplaatst dit tafereel zich naar andere delen van de villa, zoals de slaapkamer, opnieuw de douche en wéér de slaapkamer. Aan het eind van de aflevering vertelt Sharon, zo trots als een pauw, dat ze alle hoeken van de villa heeft gezien. “Het is een wonder dat ik nog kan zitten. Of nou ja, ik heb meer last van m’n strot.” Dat laatste is nogal vreemd voor iemand die het pijpen aan haar tweelingzus overlaat.

Majorca Bar

(Poeldonk 17, Den Dungen)

Aan de rand van Den Dungen bevindt zich de Majorca Bar, het café waar Sharon en Esmee tot hun 16de ieder weekend diep in het glaasje keken. Ze moesten ook wel. Er was geen ander café waar ze konden zuipen.

“Nu komen we er bijna nooit meer,” zegt Esmee terwijl we voor de deur staan.

“We gaan nu liever naar clubs waar het publiek divers is. Nederlanders zijn wit en lelijk. Wij houden van mannen met Turkse en Marokkaanse roots. Zij weten hoe je een vrouw moet behandelen.” 

“Waar gaan jullie stappen dan?” vraag ik. Esmee: “We gaan weleens naar Club Vie in Rotterdam. Daar word je tenminste nog half verkracht.”

“Club Vie is sinds deze week drie maanden gesloten,” zeg ik. In gedachten probeer ik het nieuwsbericht voor de geest te halen dat ik hierover afgelopen week in de krant heb gelezen.

“Echt waar? Waarom is het gesloten dan?” vraagt Esmee teleurgesteld.

Het antwoord schiet me snel te binnen. “Omdat er te veel verkrachtingen zouden plaatsvinden.”

Wil je meer weten over deze bijzondere tweeling? Lees het verhaal van Marco van Nugteren in de nieuwe Panorama (die hier te bestellen is), of zie het op Blendle.