doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Politie op Ibiza ontmantelt wietkwekerij met muziek

Het past prima bij de naam die het eiland heeft als relaxt kuuroord voor hippe vogels. De Spaanse politie heeft een wiet...
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het past prima bij de naam die het eiland heeft als relaxt kuuroord voor hippe vogels. De Spaanse politie heeft een wietlab ontmanteld op het mediterrane eiland Ibiza waar marihuanaplanten werden gekweekt op rustige 'groei-klanken'. In totaal zijn er drie mensen gearresteerd. In beslag genomen zijn: 1.300 planten, 28 kilo hasj en 27 geprepareerde toppen voor de verkoop.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

In het kader van dit onderzoek heeft de Guardia Civil op meerdere adressen invallen gedaan op Ibiza.

De belangrijkste locatie op het feesteiland was een loods waar ongeveer 1000 planten stonden. Ook vond men daar hasjolie in bevroren toestand. Bevroren olie maskeert de sterke geur die hennep doorgaans heeft.

Dit ontmantelde laboratorium had een geavanceerde elektrische installatie met automatische irrigatiesystemen en op afstand bestuurbaar licht. En er bleek dus zelfs een installatie geïnstalleerd die onophoudelijk muziek bleef afspelen, om de plantengroei te bevorderen.

De loods bevatte verder ook geïnstalleerde beveiligingscamera's die de hier dienden om mensen en voertuigen te controleren.

De drie personen die in verband met deze invallen zijn aangehouden zijn inmiddels voor de rechter gebracht en die heeft besloten de voorlopige hechtenis in ieder geval voor een paar maanden vast te stellen. Of ze ook hun muziekspeler terug krijgen staat nog niet vast. Geen kwekerij, geen muziek, No tengo dinero.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws