doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Taylor heeft vrede met afscheid: 'Heb de energie niet meer'

Met een 7-2 verlies in zijn 21ste WK finale nam Phil Taylor gisteren afscheid van de sport die hij hoogst persoonlijk groot maakte: Darten. Na afloop was hij realistisch.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Voor mij was de finale bereiken eigenlijk al winnen. Ik heb nu dan wel tranen in mijn ogen staan, maar die zijn van plezier. Ik ga dit nooit meer meemaken, maar ik heb er ontzettend van genoten," zo vertelde hij op zijn persconferentie. "Ik heb niet meer het energieniveau om het tegen deze spelers op te blijven nemen. Je moet vijf, zes of soms zeven dagen per week met deze sport bezig zijn. Ik kan dat niet meer."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het darten heeft hem wel heel veel goeds gebracht en hij krijgt nu ook zijn eigen toernooi. Het World Matchplay draagt voortaan zijn naam: Phil Taylor Trophy.  "Het darten heeft me heel veel geld opgeleverd, waardoor ik voor mijn gezin kan zorgen. We hebben veel problemen in de familie gehad." Ook voor Rob Cross had hij nog wat lovende woorden. "Hij was fantastisch. Hij deed me denken aan hoe ik zelf dertig jaar geleden speelde. Hij is niet op vakantie gegaan met zijn vrouw en kind om te kunnen trainen. Dan heb je toewijding. Zo was ik ook."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws