Politieinvallen bij interregionaal drugsonderzoek

Het was vandaag klapdag op een groot aantal plaatsen in het midden, zuiden en oosten van het land.
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In verband met een onderzoek naar de handel in chemicaliën en verdovende middelen viel de politie vandaag op een tiental locaties in Utrecht, Oost-Brabant, Limburg en Gelderland binnen. Er werden vijf verdachten aangehouden. Ook reed een arrestatieteam per ongeluk een hond aan, die is overleden. In Nieuw Bergen vond de politie in een container 360 vaten met chemicaliën bedoeld voor de bereiding van chemische drugs. In Velddriel zijn nog eens 70 vaten aangetroffen met zulke grondstoffen. 

Geldrop

Het onderzoek vond plaats in meerdere provincies, wat aangeeft hoe wijd verspreid de groepering die vandaag is aangepakt actief is geweest. In Nieuwegein vonden speurders een professionele geldtelmachine.

De invallen vinden rond 6.00 uur plaats in onder meer woningen en loodsen in Geldrop, Helmond, Someren, Venlo, Venray, Nieuw Bergen en Velddriel. De vijf verdachten zijn meteen bij de start van de actie aangehouden. Het gaat om vier mannen uit Geldrop van 57, 52, 41, en 28 jaar en een 27-jarige man uit Venlo. Een van de invallen vond plaats in de Ter Borghstraat, waar in november nog aanhoudingen zijn verricht in verband met een vechtpartij met stokken en ijzeren pijpen.

@backlink(168855)

AT

De aanhoudingen van de 52-jarige hoofdverdachte en de aanhouding van de 27-jarige verdachte in Venlo zijn door een arrestatieteam gedaan. Het AT (arrestatieteam) werd ingezet vanwege informatie dat de verdachten mogelijk vuurwapengevaarlijk zouden zijn. Het vijftal zit nu vast voor verder onderzoek en zit op 'volledige beperkingen', dat wil zeggen dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben.

Alle locaties met de invallen.

De hele inval werd verslagen via Twitter en Facebook.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0355dbbd957', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws