Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Nijenhuis: 'De naam Che was te heilig'

AMSTERDAM - Het is regisseur Johan Nijenhuis gelukt om een speelfilm te mogen maken op Cuba, maar hij mocht de naam ‘Che’ in zijn film Verliefd op Cuba niet gebruiken in het script. “Che Guevara is nog steeds te heilig voor de communistische regering”, vertelt de regisseur. Hij presenteerde woensdag de cast in Amsterdam.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het verhaal draait om Loes (Susan Visser), die plotseling wordt gebeld vanaf de Cubaanse ambassade dat haar dochter (Abbey Hoes) gaat trouwen met een Cubaan (Rolf Sanchez). Ze boekt de eerstvolgende vlucht naar Havana en is vastberaden om een stokje voor dit huwelijk te steken. Tijdens haar verblijf op het eiland hervindt Loes toch haar geloof in de liefde door een affaire met de woest aantrekkelijke Jan (Jan Kooijman) én met haar ex-man Alex (Tjebbo Gerritsma).

De crew staat op het punt om naar het eiland af te reizen om de film op te nemen. De spelers hebben zin in het zonovergoten land. Voor Rolf Sanchez, die in de film de rol van de verloofde van de dochter speelt, wordt de film zijn debuut. Hij zegt vooral erg benieuwd te zijn naar hoe de seksscènes in hun werk gaan en bereidt zich erop voor door “vooral veel naar de sportschool te gaan”.

Tweedeling

Maaike Martens, die de vriendin van ex-man Alex speelt, vindt vooral de tweedeling van haar personage interessant om te spelen. In haar rol is zij een feestbeest die interessant wil blijven voor haar vriend terwijl ze het liefst kinderen zou willen en met chips op de bank zou zitten.

Susan Visser zegt haar personage Loes wel te kunnen begrijpen maar “zou zelf haar eigen dochter niet terughalen”. Voor de actrice staat de hele zomer in het teken van Cuba. Na de opnames voor de film gaat Visser naar Terschelling om op het festival Oerol te spelen in een toneelstuk over Cuba.

Verliefd op Cuba is vanaf 14 februari 2019, Valentijnsdag, in de Nederlandse bioscopen te zien.