doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Climax in Mechteld-gate: ontslag!

Triest dieptepunt in het conflict tussen onze VanVoor-dame Mechteld Geesing uit Enschede en haar werkgever: ze is ontslagen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-62c5ba408ccdb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5ba408ccdb img{#fig-62c5ba408ccdb img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62c5ba408ccdb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5ba408ccdb img{#fig-62c5ba408ccdb img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62c5ba408ccdb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5ba408ccdb img{#fig-62c5ba408ccdb img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62c5ba408ccdb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5ba408ccdb img{#fig-62c5ba408ccdb img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Diskrediet

Mechteld, die vijf weken geleden in ons blad poseerde voor haar ouders, zegt in een reactie: “Volgens Coen Kienhuis, die mij namens Kienhuis Bouwmanagement uit Almelo heeft gedetacheerd, is er een vertrouwensbreuk ontstaan en heb ik het bedrijf in diskrediet gebracht. Hoezo, denk ik dan. Ik heb een mooie foto van mezelf laten maken voor een blad waarin ik de naam van het bedrijf niet eens noem. Maar het wordt zo gedraaid dat alle aandacht opeens van de foto wordt weggehaald en het op mijn functioneren wordt gegooid."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Privé-kwestie

"Drie uur lang is er door de opdrachtgever op mij ingepraat. ‘Je snapt toch wel dat je het bedrijf hiermee schaadt?’ werd er gezegd. ‘Weet je dan niet dat je die foto niet op Facebook mag zetten?’ Toen heb ik geantwoord dat ik dat niet snap en dat dit een privé-kwestie is waar een opdrachtgever zich verre van moet houden. Hier is sprake van misbruik van de machtsverhoudingen. Geen opdrachtgever hoeft mij aan te spreken op wat ik buiten werktijd doe of wat ik op Facebook plaats. Als ik met Bobbi Eden in een film wil spelen, dan doe ik dat. Niet dat dat hoog op mijn lijstje staat, maar toch.”

Media

Het verwijt dat ze bewust de landelijke media opzoekt, legt ze naast zich neer. “Ik ben dagen bezig geweest om omroep Powned van me af te houden,” zegt ze. “Maar door de huidige ontwikkelingen ga ik er toch mijn verhaal doen, onder mijn voorwaarden. Ik heb geen zin om opruiend te zijn. Ik wil gewoon een statement maken dat dit niet kan. Ik heb al contact met de vakbond gehad om advies in te winnen en er hebben zich al een aantal arbeidsjuristen vrijwillig bij mij gemeld om mij bij te staan.”

Panorama

Coen Kienhuis bevestigt dat hij Mechteld vanochtend heeft ontheven van haar werkzaamheden bij de gemeente Tubbergen en dat hij ook in de toekomst geen gebruik meer zal maken van haar diensten. Kienhuis: “Dat heeft niks met de foto in Panorama te maken. Dat is inderdaad een privé-kwestie waar ik niks over kán en wíl zeggen. Mechteld heeft zich op andere wijze respectloos uitgelaten over haar werkgever en de provincie. Dat strookt niet met de kernwaarden van ons bedrijf.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws