Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Recordpoging confettischieten op Kingsland

GRONINGEN - Dj Armin van Buuren leidt vrijdag een recordpoging confettischieten op het Kingsland Festival in Groningen. De organisatie verwacht dat 5000 van de aanwezige 30.000 bezoekers meedoen aan de wereldrecordpoging. Het internationale record staat op 3043 ‘confetti poppers’ in Yokohama in Japan.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Armin van Buuren zal om 18.00 uur zijn set stilleggen en het moment inluiden. Eerder werd tijdens het Kingsland Festival een recordpoging proosten gedaan en afgelopen jaar werd in vijf steden tegelijk het volkslied gezongen.

"Dat de koning dit jaar een stad bezoekt waar Kingsland Festival plaatsvindt vraagt om een feestje en wat is er nou mooier dan met zijn allen dansen en springen in wolken van oranje confetti”, zegt organisator Mitchel Bovenlander van Kingsland.

Op Koningsdag zijn er edities van het Kingsland Festival in Amsterdam, Den Bosch, Oldenzaal en Groningen. Armin van Buuren is in het Stadspark in Groningen en Het Hulsbeek in Oldenzaal de headliner. In beide steden wordt hij vergezeld door Nicky Romero. Hardwell reist op Koningsdag af naar de mainstage in Amsterdam en naar De Pettelaarse Schans in Den Bosch. Hij krijgt in beide steden gezelschap van onder anderen Sunnery James & Ryan Marciano en Yellow Claw.