Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Slachtoffer schietpartij Schijndel is Daan Hoefs (26)

Man uit Erp werd veroordeeld tot acht maanden cel voor wapen- en drugsbezit en stond terecht voor betrokkenheid bij de dood van Joeri Edelijn in Uden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Diverse media hebben de identiteit bekend gemaakt van de man die gisterenavond is doodgeschoten in Schijndel. Het zou gaan om Daan Hoefs. Hij werd woensdagavond rond 19.15 uur doodgeschoten in zijn auto, aan de plaatselijke Renate Rubinsteinstraat. Omwonenden hoorden twee- á drie knallen.

Joeri Edelijn

Naast dat Hoefs diverse malen is opgepakt voor kleine vergrijpen is hij volgende BN/De Stem 'de tweede verdachte' in de zaak rond de dood van Joeri Edelijn. Samen met een vriend uit Uden was hij op de avond van 9 mei 2015 op de Markt in Uden om cocaïne te scoren. Ze waren al onder invloed van drank en drugs, toen ze ruzie kregen met Joeri. Daarop zou een steekincident zijn gevolgd dat is opgenomen met een camera.

Speed 

Hoefs is uiteindelijk niet veroordeeld voor de steekpartij an sich, bij hem werd wel een grote hoeveelheid speed gevonden. Deskundigen beoordeelden hem als agressief en verslavingsgevoelig. Hij werd veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf.

Politieonderzoek in de Aagje Dekenstraat in Schijndel deze ochtend.

Condoleances

Niet lang na de schietpartij om 19.15 gisterenavond overleed het slachtoffer in Schijndel. De hele nacht is onderzoek gedaan. Dat gaat donderdagochtend verder. Op de Facebook-pagina van Hoefs stromen de condoleances binnen.